Hradilek ovládl nominační závod v Troji. Šanci na Rio si nedám vzít, hlásí

Už to vypadalo, že Rio je pro Vavřince Hradilka ztracené. Vodní slalomář ale ukázal duši bojovníka a vítězstvím ve třetím nominačním závodě v pražské Troji udržel šanci na své třetí olympijské hry v řadě. Na vedoucí dvojici Vít Přindiš - Jiří Prskavec sice v celkovém pořadí stále ztrácí, jeho naděje však žije.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vodní slalomář Vavřinec Hradilek na trati v Troji

Vodní slalomář Vavřinec Hradilek na trati v Troji | Foto: Aleš Berka

Před týdnem jste slíbil, že zabojujete, a to se Vám dnes díky vítězství přesně povedlo. Jste tedy spokojený?

Ještě jsem se nepodíval na celkové výsledky, ale samozřejmě jsem rád především za finálovou jízdu. Po dlouhé době, respektive vlastně poprvé od začátku těchto nominačních bojů jsem opravdu cítil, že loď jede a že jedu, jak mám. Další věcí byli diváci, od kterých jsem cítil neskutečnou podporu. A to jak v týdnu před závodem, tak teď v jízdě samotné, kde byl kotel srovnatelný se světovými závody. Byl bych hrozně rád, kdyby přišli i zítra, protože to očividně potřebuji.

Můžete vypíchnout, jaká reakce Vám v týdnu nejvíce pomohla?

Přehrát

00:00 / 00:00

S vodním slalomářem Vavřincem Hradilkem po nominačních závodech v Praze mluvil reportér ČRo Jan Suchan

Teď si nevzpomenu, ale podpora je neuvěřitelná. Říkal jsem si, že to lidé kolem prožívají víc než já, a to mi přijde nádherné. Hrozně moc jim za to děkuji.

Pomohla Vám také domácí trať, která je těžší než ta ve Veltrusech?

Trať ve Veltrusech jsem nechtěl kritizovat, protože by to vypadalo, že se vymlouvám. Tratě tam byly lehké, ale v celkovém pocitu vždy raději jezdím na těžších tratích. Také se tady projevilo, že rozdíly jsou větší, a to mi sedí. Nevím ale, jestli je tohle moje domácí trať, protože v posledních letech tady někteří trénují více než já, takže to roli určitě nehrálo.

Vodní slalomáři soupeří o účast na olympiádě. Přindiš chce řešení rébusu znát až v květnu

Číst článek

Věříte, že jste nasadil brouka do hlavy svým největším konkurentům v boji o olympiádu?

Hrozně jsem fandil Vítkovi (Přindišovi, pozn. red.), ve finálové jízdě jsem s ním běžel, protože to je můj parťák a cítím, že si jakoukoliv nominaci, ať už do Ria nebo do manšaftu, zaslouží. Nevím, v jakém psychickém rozpoložení jsou ostatní, ale myslím si, že Vítek je v pohodě. Ostatní neřeším.

Jak vypadal Váš program od posledních závodů ve Veltrusech, po kterých se zdálo, že už nemáte skoro žádnou šanci na olympijské hry?

Moc jsem netrénoval. Věděl jsem, že si potřebuji především odpočinout a že potřebuji klid. Byl jsem párkrát na vodě, ale nebylo moc hezké počasí, takže jsem nechtěl někde mrznout. Natrénováno mám, jezdit umím a stačilo se na to připravit pouze psychicky. Už tomu moc nevěřím (nominaci na OH, pozn. red.), ale vím, že tam šance je a nenechám si ji nějakými planými myšlenkami vzít. Body zatím neřeším.

Třetí nominační závod vodních slalomářů v Praze Troji:

Muži:
K1: 1. Hradilek (USK Praha) 83,82 (0 trestných sekund), 2. Tunka (Jablonec) 85,96 (0), 3. Přindiš (USK Praha) 86,81 (2).
Průběžné pořadí nominace: 1. Přindiš 28 b., 2. Prskavec (USK Praha) 27, 3. Tunka 25.
C1: 1. Gebas (USK Praha) 92,50 (0), 2. Rak (Dukla Brandýs nad Labem) 94,34 (2), 3. Mašek (USK Praha) 94,70 (0).
Průběžné pořadí nominace: 1. Gebas 31, 2. Rohan (USK Praha) 22, 3. Mašek 19.
C2: 1. Kašpar, Šindler (Dukla Brandýs nad Labem) 99,84 (0), 2. Koplík, Vrzáň (USK Praha) 101,39, 3. Karlovský, Jáně (Dukla Brandýs nad Labem) 105,43 (2).
Průběžné pořadí nominace: 1. Kašpar, Šindler 31, 2. Karlovský, Jáně 28, 3. Koplík, Vrzáň 25.

Ženy:
K1: 1. Kudějová (USA Praha) 95,79 (0), 2. Š. Hilgertová (Dukla Brandýs nad Labem) 98,09, 3. K. Galušková (Sušice) 98,12 (2).
Průběžné pořadí nominace: 1. Kudějová 34, 2. Š. Hilgertová 27, 3. K. Galušková 27.
C1: 1. Hošková (USK Praha) 109,69 (2), 2. M. Satková (Brno) 117,32 (4), 3. Jančová (Dukla Brandýs nad Labem) 117,84 (6).
Průběžné pořadí nominace: 1. Hošková 30, 2. M. Satková 26, 3. Jančová 25.

Jan Suchan, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme