Záměrně lžete veřejnosti, obvinil bývalý britský premiér Major zastánce brexitu

Zastánci odchodu Velké Británie z EU prý záměrně lžou. Tvrdí to bývalý konzervativní premiér John Major. Z úmyslného šíření nepravdivých informací, například o přistěhovalectví, obvinil hlavně bývalého londýnského starostu Borise Johnsona.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý londýnský starosta Boris Johnson

Bývalý londýnský starosta Boris Johnson | Zdroj: Reuters

Major v emotivním vystoupení nazval svého stranického kolegu Johnsona dvorním šaškem. Rozsah používání lživých a zavádějících informací je podle něj mimořádný.

John Major označil na BBC nadcházející referendum za mnohem důležitější hlasování, než jsou parlamentní volby. Pokud se britská veřejnost rozhodne pro takzvaný brexit na základě úmyslně šířených nepřesných informací, jde podle něj o podvod.

Podle někdejšího ministerského předsedy lžou špičky kampaně Vote Leave o imigraci, britském zdravotnictví i o příspěvcích do unijní pokladny.

Přívrženci odchodu z EU ale uvedli, že zavádějící údaje používá naopak Major. Debatu navíc podle nich zbytečně posouvá do osobní roviny.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme