Odpůrci thajské vlády se dostali až k místu konání Asijského summitu

Protesty v Thajsku kvůli Asijskému summitu se na chvíli uklidnily. Demonstrantům se sice podařilo proniknout až k místu jednání, potom se ale stáhli. Opozice ale dál žádá demisi současné vlády a vypsání předčasných voleb.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

protivládní demonstrace v Bangkoku

protivládní demonstrace v Bangkoku | Zdroj: ČTK

Boj skončí jen vítězstvím jedné či druhé strany, tedy buď stoupenců expremiéra Šinawatry, který byl sesazen v roce 2006 vojenským pučem, nebo současné vlády, která se podle protestujících dostala k moci nelegitimním způsobem, prohlašují představitelé opozice.

Přesto byla nakonec demonstrace v letovisku Pattaya, kde dnes Asijský summit začal neformální večeří, ukončena. Opozice ale trvá na pádu vlády premiéra Apchisita.

Samotným rozhovorům představitelů 16 zemí včetně Číny, Japonska či Austrálie bude dominovat řešení ekonomické krize. Jihovýchodní Asii má v této souvislosti pomoci fond ve výši 120 miliard dolarů. Osmdesát procent těchto finančních prostředků poskytnou Čína, Japonsko a Jižní Korea.

K tématu si přečtěte také:
Thajskem opět zmítají protivládní protesty
Nová thajská vláda může začít pracovat
Demonstranti nadále blokují budovu thajského parlamentu
Thajsko zůstává rozdělené, Bangkokem opět zmítají protesty
Z Thajska po blokádě postupně odlétají turisti, i Češi
Thajský ústavní soud rozpustil strany vládní koalice
V Thajsku zůstává uvězněno přes sto tisíc cizinců, mezi nimi i Češi
Protivládní protesty v Thajsku pokračují, řešení stále není na obzoru
V Thajsku není v sázce jen osud vlády. Jde i o podobu demokracie

Robert Mikoláš, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme