Odborníci jednali o důchodové reformě. Konkrétní návrh zatím nepadl

Odpoledne se sešel sbor expertů známý jako Bezděkova komise, tedy poradní orgán ministrů financí a práce a sociálních věcí. Odborníci jednali o variantách důchodové reformy, kterých je zatím pět a zahrnují různá řešení. Od relativně malých změn současného systému až po téměř revoluční návrhy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

senior, důchodce, odpočinek

senior, důchodce, odpočinek | Foto: Free Stock Photos

„Zatím jsme žádný užší výběr neudělali. Bylo to čistě pracovní jednání, žádné závěry tam nepadly,“ řekl prezident Asociace penzijních fondů Jiří Rusnok, který se Bezděkovy komise účastnil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Rusnok v pořadu Stalo se dnes.

Každá varianta má podle něj své výhody a nevýhody. „Jsem nicméně zastáncem toho, že by se měl parametricky upravovat stávající systém a k tomu by si povinně musely mladší generace spořit,“ podotkl Rusnok s tím, že výše spoření by ale byla velmi malá.

Podle Rusnoka stojí Česko na pokraji fáze rychlého stárnutí populace a každá změna už bude proto náročnější.

Veronika Sedláčková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme