Roman Červenka míří za Jágrem do Omsku

Novopečený hokejový mistr světa Roman Červenka přestupuje z pražské Slavie do ruského Omsku. Nejproduktivnější hráč české extraligy podepsal s vedením Avangardu dvouletou smlouvu a v klubu tak doplní největší hvězdu Jaromíra Jágra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Červenka

Roman Červenka | Foto: HC Slavia Praha

Čtyřiadvacetiletý útočník měl v extralize skvělou sezónu, ve které vyhrál kanadské bodování základní části i play off. Díky svým výkonům si zahrál na olympijských hrách ve Vancouveru i na mistrovství světa v Německu, odkud si odvezl zlatou medaili.

O svém rozhodnutí opustit českou nejvyšší soutěž informoval už v průběhu sezóny. Tehdy se chtěl pokusit prosadit se v zámořské NHL, od začátku května se ale stále více rýsovala varianta jeho přestupu do týmu Kontinentální ligy.

Velkou roli v Červenkově přesunu sehrál i český útočník Omsku Jaromír Jágr, který svému klubu šikovného spoluhráče z reprezentace doporučil. Angažmá v KHL bude pro Červenku finančně zajímavější než NHL, v zámoří by navíc podle pravidel mohl podepsat pouze takzvaný dvoucestný kontrakt, podle kterého ho klub může poslat na farmu za výrazně nižší plat.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme