Finále Stanley Cupu: Chicago na úvod přestřílelo Philadelphii

O krok blíže je slovenský hokejista Marián Hossa k zisku Stanley Cupu. Co se mu nepodařilo předloni s Pittsburghem a minulý rok s Detroitem, si může letos vynahradit s Chicagem. V úvodním finálovém utkání proti Philadelphii si připsal dvě asistence a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Rozhodující branku ale vstřelil jiný slovenský útočník.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

brankář Philadelphie Michael Leighton.jpg

brankář Philadelphie Michael Leighton.jpg | Zdroj: ČTK

Tomáš Kopecký si ovšem po své trefě rozhodně nemohl být jist, že díky němu povede Chicago v sérii 1:0. Gól totiž padl v době, kdy zbývalo Philadelphii ještě více než 11 minut na vyrovnání. A to v duelu, ve kterém byl stav po dvou třetinách 5:5. Kopeckého branka ale byla v závěrečném dějství nakonec jedinou.

"Jedno utkání nic neznamená. Teď se musíme připravit na další zápas. Tohle bude určitě nejtěžší série letošního playoff. Oni se nikdy nevzdají," připomíná Tomáš Kopecký způsob, jakým Philadelphie vyřadila ve druhém kole Boston.

Přehrát

00:00 / 00:00

První finále Stanley Cupu vyhrálo Chicago.mp3

Bruins vedli už 3:0 na zápasy, jenže Flyers sérii otočili na 4:3. A to i přesto, že v rozhodujícím sedmém duelu znovu prohrávali 0:3.

Jedenáct gólů během šedesáti minut by nebylo nic až tolik divného, jenže ani jeden z nich nevsítil člen elitní formace některého z týmů. A tak rozhodly další pětky. "Ty dnes zahrály lépe u soupeře. Proto prohráváme v sérii 0:1," kál se útočník Philadelphie Daniel Briere.

Vinu dílem vzal i na sebe, přestože zaznamenal čtyři kanadské body. Jeden z nich během přesilovky, které měla Philadelphie k dispozici čtyři oproti žádné na straně Chicaga. To si tak po vzoru českých mistrů světa jednou pomohlo gólem v oslabení. A jistě by je chtělo napodobit také v radostném křepčení po posledním utkání.

Alena Benešová, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme