Izrael prý dál neúspěšně pátrá po zajatém Šalitovi. Drží ho Palestinci

Palestinské hnutí Hamás zmařilo pokus Izraelců najít úkryt, kde ozbrojenci drží zajatého vojáka Gilada Šalita. Informoval o tom egyptský tisk a izraelská televize. Izraelská tajná služba podstrčila velitelům Hamásu vysílačky s ukrytým odposlechem. Hnutí, které ovládá pásmo Gazy, prý ale tuto léčku odhalilo. Palestinci drží Šalita v zajetí už pátý rok. Za jeho propuštění požadují osvobození stovek Arabů z izraelských věznic.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gilad Šalit

Gilad Šalit | Foto: www.habanim.org/

Izraelská tajná služba měla v Gaze palestinského spolupracovníka, který po tři roky dodával vedení Hamásu mobilní telefony a vysílačky. Jak napsal egyptský deník al-Ahrám, do přístrojů pro vybrané velitele Hamásu byl předem zabudovaný odposlech. Izraelce to mělo dovést k místu, kde Palestinci drží seržanta Šalita.

Bezpečnost Hamásu si ale všimla podezřelého chování kolaboranta. Ten nakonec musel podle al-Ahrámu z Gazy uprchnout do Izraele. Do izolovaného pásma pro něj údajně dojel izraelský tank. Činitelé Hamásu se také okamžitě zbavili podezřelých vysílaček.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme