Krajská zdravotní v Ústeckém kraji se připravuje na odchody lékařů

Vedení Krajské zdravotní, která v Ústeckém kraji sdružuje pět velkých nemocnic, se rozhodlo zahájit dialog s odcházejícími lékaři. Zároveň ale připravuje různé varianty řešení situace po jejich případném odchodu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústecký kraj

Ústecký kraj | Foto: Jan Rosenauer

Sto deset lékařů, tedy necelá desetina, podalo v rámci výzvy Děkujeme odcházíme výpovědi ve čtyřech z pěti nemocnic Krajské zdravotní.

Představenstvo Krajské zdravotní pověřilo náměstky ředitele společnosti, aby každý z nich v jedné z nemocnic zahájil diskuzi kolem výpovědí. Management zároveň připraví varianty možností, jak zajistit bezproblémovou péči pro pacienty v případě, že lékaři budou na výpovědích trvat.

Zároveň však vedení Krajské zdravotní upozornilo, že vývoj situace nezáleží na něm. Odboráři čekají odpověď od ministerstva zdravotnictví.

Ministr Leoš Heger už včera naznačil, že důsledky výzvy Děkujeme odcházíme dopadnou hlavně na nemocnice – kde odejdou lékaři, doporučí pojišťovnám snížit platby.

Dagmar Cestrová, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme