Český olympijský dům je pro návštěvníky otevřený zdarma, za vstup do jiných zaplatíte i desítky tisíc

14. únor 2018

Pro každou zemi je na olympiádě tou nejlepší reklamou získat některou z medailí, ideálně zlatou. Ale jsou i jiné způsoby, jak na sebe upozornit. A právě tuhle funkci plní v Pchjongčchangu takzvané národní olympijské domy.

Dvoupatrový český olympijský dům stojí hned naproti olympijské vesnici, asi třicet kilometrů od Pchjongčchangu, v jihokorejském pobřežním městě Kangkung.


Poslouchejte olympijské vysílání na nové digitální stanici Radiožurnál – olympijský speciál. Naladíte ji na našem webu, na mobilu v aplikaci iRadio a v Praze, Brně, Plzni a Ostravě a dalších místech na digitálním rádiu v multiplexu Českého rozhlasu.

První patro je volně přístupné kolemjdoucím a je v něm možné dát si třeba české jídlo nebo pivo. Návštěvníci si tu také mohou na velkoformátových fotografiích připomenout dosavadní největší úspěchy českých olympioniků.

V druhém patře se scházejí hosté Českého olympijského výboru a jedno ze dvou svých olympijských studií tu má také Radiožurnál.

Naproti tomu návštěva Německého olympijského domu se návštěvníkům prodraží, za vstupenku utratí v přepočtu skoro 11 tisíc korun. Jen o něco málo méně stojí vstup do Amerického olympijského domu a Čínský olympijský dům je pro obyčejného smrtelníka úplně nedostupný.

autoři: jch , daj , and
Spustit audio