Z pozice náhradníků k medailím. Beachvolejbalisté Kubala s Hadravou vybojovali v Baku bronz

Pěti medailemi se může zatím chlubit česká výprava na probíhajících Evropských hrách. O tu zatím poslední, bronzovou, se zasloužila v ázerbájdžánském Baku dvojice plážových volejbalistů Přemysl Kubala a Jan Hadrava. Jejich cesta za úspěchem je přitom příběhem plným nejen ryze sportovních emocí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvojice plážových volejbalistů Přemysl Kubala a Jan Hadrava vybojovali na EH v Baku bronz

Dvojice plážových volejbalistů Přemysl Kubala a Jan Hadrava vybojovali na EH v Baku bronz | Zdroj: ČTK

„Jsem fakt rád, že jsme to zvládli, že máme bronz, že nám ho nikdo nevezme,“ přiznal po vítězství 2:0 na sety nad švýcarským párem Strasse-Kissling Jan Hadrava.

Cesta k vysněné medaili byla do té doby v Baku spíše o slzách a odříkání. Úpal, viróza, migréna, i tyto problémy doprovázely účast českého páru na turnaji Evropských her. Zápasy dohrával hlavně Přemysl Kubala mnohdy na hranici vyčerpání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plážoví volejbalisté Přemysl Kubala a Jan Hadrava vybojovali i přes zdravotní problémy na EH v Baku bronz. Jejich pocity zaznamenal Michal Jurman

Paradoxně ale podobné obtíže české dvojici pomohly nakonec k tomu, aby se více stmelila, a bojovnost, jakou se v písku u Kaspického moře následně prezentovala, byla obdivuhodná.

„Vůbec nebylo jisté, jestli zápasy vůbec nějak dohrajeme. Strašně jsme si přáli, abychom to završili nějakým kovem,“ přiznává Přemysl Kubala.

„Abych ve svých 41 letech v klidu mohl říct, že už jsem dosáhl maxima, a mohl v klidu třeba kdykoli jít,“ poukazuje na svůj věk, ve kterém překvapoval v Baku navzdory zdravotním problémům o mnoho mladší konkurenci.

Nejstarší plážový volejbalista na Evropských hrách vůbec má ale před sebou ještě jeden velký cíl a tím je v příštím roce účast na olympijských hrách.

„Jsem strašně rád, že se mi to povedlo s tak skvělým parťákem, jakým je Honza,“ přiznává Kubala. „Teď jsme ukázali, že jdeme fakt do všeho až na kraj, že i kdybychom tam měli umřít, tak prostě budeme hrát do konce,“ dodává Hadrava.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme