Představujeme vám Borka Kapitančika a jeho pořad VVV

24. říjen 2017
Vesele i Vážně o Víkendu

Také je pro vás páteční odpoledne k uzoufání dlouhé? Máme pro vás skvělou zprávu: s námi začíná víkend už v pátek po poledni. A provede vás jím jeden z nejzkušenějších brněnských moderátorů – Borek Kapitančik.

Vesele i Vážně o Víkendu. Ne, to není gramatická chyba, ale název nového pořadu, který poprvé uslyšíte v našem vysílání v neděli 25. června. Jeho moderátor, Borek Kapitančik, se ale posluchačům představí už o den dřív – na Dni s Českým rozhlasem Brno na brněnském výstavišti.

My vám nového moderátora představujeme už teď. Jaký je? Usměvavý, sympatický a dobře naladěný. A rozhodně mu nechybí smysl pro humor. „Mým idolem byl kromě Old Shatterhanda i Udo Huber z rakouské rozhlasové stanice Ö3 a při první příležitosti, kdy v Brně začala vysílat první soukromá stanice, jsem se infiltroval do jihomoravského éteru. Bylo to na podzim roku ´91 a od té doby se v něm snažím předstírat talent,“ napsal Borek Kapitančik do svého internetového profilu na našich stránkách.

Co vás přivádí do Českého rozhlasu Brno?

Jistým způsobem i to, čemu se říká mužské klimakterium. Padesátka mi přinesla nejen další choroby, ale i životní situaci, kdy (snad ne mým působením) zanikla stanice, na které jsem vysílal 22 let. A protože jsem se už jako malý motal okolo rádia (a to, co jsem se naučil, bych rád uplatnil), byl pro mě Český rozhlas Brno jasnou volbou.

Co uslyšíme v pořadu Vesele i Vážně o Víkendu?

Chtěl bych aby to bylo to, co posluchačům konec týdne zpříjemní. A snad i to, co k prožití víkendu potřebují. Muziku, která jim něco řekne, informace o počasí, tipy na výlety, pár rad pro kutily, zahrádkáře, moto nadšence a pohodáře.

A vy sám jste kutil a zahrádkář? A co kutíte a pěstujete?

Kutil bych byl rád, ale ruce mám „olšové“. Jsem zahrádkář amatér, protože umím jenom rajčata. Mám velké úspěchy v pěstování různých škůdců.

Kdybyste si mohl do pořadu pozvat úplně jakéhokoliv hosta, kdo by to byl a na co byste se zeptal?

Když řeknu jedno jméno, neurazí se nositelé těch ostatních? Asi by to byl Louis De Funés a zeptal bych se jej, jak to dělal, že pobavil tolik lidí. Jenže…neumím francouzsky.

Proč by měli lidé VVV poslouchat?

Protože jim nebudu přidělávat další starosti.

Co rád děláte, pokud zrovna nesedíte za mikrofonem?

Sním o řeckém slunci, mořských vlnách, taverně a vlastním olivovém sadu.

Co děláte, když přijdete o hlas?

Je pár přírodních prostředků na bázi chmele, které pomůžou.

Máte pro budoucí posluchače VVV nějaký vzkaz?

Stačí jednou denně komukoliv zlepšit náladu. To není tak málo, jak se zdá.

autor: ska
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.