Jak zpracovat přerostlé okurky nebo cukety
Recept od paní Heleny ze Židlochovic zazněl v Apetýtu 12. července.
Postup:
3,5 kg plodů oloupeme a odstraníme zrníčka.
5 cibulí nakrájíme na kostky a přidáme 300 g cukru, 3 lžičky soli, 1 lžičku kari, pepře a sladké červené papriky.
Poté přidáme ještě 1 lžičku chilli a 3 a půl lžíce octa. Vše zamícháme a necháme odstát.
Vložíme do sklenic a sterilujeme 10 minut při 80 stupních.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.