Jak zpracovat přerostlé okurky nebo cukety

Recept od paní Heleny ze Židlochovic zazněl v Apetýtu 12. července.

Postup:
3,5 kg plodů oloupeme a odstraníme zrníčka.

5 cibulí nakrájíme na kostky a přidáme 300 g cukru, 3 lžičky soli, 1 lžičku kari, pepře a sladké červené papriky.

Poté přidáme ještě 1 lžičku chilli a 3 a půl lžíce octa. Vše zamícháme a necháme odstát.

Vložíme do sklenic a sterilujeme 10 minut při 80 stupních.

autor: Marcela Vandrová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.