Makovec - recept z Férové snídaně s Lískou ve Vsetíně
Recept, který do redakce přinesl redaktor Roman Verner a slyšet jste jej mohli ve střdečním Apetýtu 13. června s Blankou Kovandovou.
Ingredience:
250 g hladké nebo polohrubé mouky, 100 g třtinového cukru, 250 ml mléka, 120 ml rostlinného oleje, 2 ks vajíček, 100 g mletého máku, prášek do pečiva, špetka soli
Postup:
V mléce rozšleháme vajíčka a vmícháme ostatní ingredience. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (třeba na bábovku nebo biskupský chlebíček) a pečeme při 180 °C asi 30 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka