Podlesníky
Vyzkoušejte recept od Zuzany Sochorové ze Vsetína.
Budete potřebovat:
1 kg brambor
lžička soli
3 balení kyšky (po cca 400 g)
400 g polohrubé mouky
Postup:
1. Brambory uvaříme nejlépe den předem ve slupce, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
2. Přidáme sůl, kyšku a mouku a umícháme těsto, které by nemělo být příliš řídké, ani tuhé.
3. Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20-30 minut dozlatova, dokud se na povrchu nezačnou tvořit puchýřky.
4. Rozřežeme, pomastíme máslem a podáváme s kysanou smetanou, nebo šlehačkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.