Salát z červené řepy a lososa

Recept na salát doporučila posluchačům Apetýtu v úterý 22. ledna Věra Hotařová.

Surovina na 4 porce:
8 menších červených řep, ¼ hrnku mandlí, 250 g celozrnných těstovin – menší tvary, 1 hrnek bílého jogurtu, ¼ hrnku čerstvé citronové šťávy, 3 lžíce balsamicového octa, 1 lžíce lehké majonézy, ¼ lžičky soli, 2 plechovky lososa – cca 300 g, 3 jarní cibulky

Příprava:
Troubu předehřejeme na 200°C, řepové bulvy řádně omyjeme, osušíme, zabalíme do alobalu, položíme na plech a pečeme asi hodinu. Mezitím uvaříme těstoviny.

Do vyhřáté trouby pak dáme na 7 minut opražit nahrubo nasekané mandle. Upečenou řepu vybalíme z alobalu a necháme ji vychladnout. Pak ji oloupeme a nakrájíme na cca centimetrové kostičky – v této fázi je dobré používat rukavice a papírové ubrousky.

V míse promícháme jogurt s citronovou šťávou, octem, majonézou a solí. Přidáme pražené mandle, těstoviny, řepu, lososa a na tenké plátky nakrájené cibulky. Potřepeme, aby se vše spojilo a podáváme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.