Strážnický verbuňk
Recept pojmenovaný po tradičním tanci pochází od Marie Kittlové z Blatnice pod Svatým Antonínkem.
Budete potřebovat:
vepřová kýta
cibule
domácí zeleninové lečo
čerstvý strouhaný křen
sůl, pepř
Postup:
1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
2. Podusíme doměkka na cibuli.
3. Zalijeme lečem a prohřejeme.
4. Podáváme posypané čerstvým křenem s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka