Těstoviny s drůbežími játry z Hodonína
Recept na těstoviny s drůbežími játry, od paní Márie Chalupníkové z Hodonína, zazněl v Apetýtu 8. září.
Suroviny:
500 g drůbežích jater, olej, 350 g těstovin, 400 g rajčat, 1 červená a 1 zelená paprika, 2 stoužky česneku, bazalka, sojová omáčka, sůl, pepř, zelená petrželka
Postup:
Očištěné játra nakrájíme na kousky a podusíme na oleji. Těstoviny uvaříme a necháme okapat.
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme a společně s nakrájenými paprikymi podusíme na oleji.
Přidáme česnek a další ingredience a smícháme s těstovinami a játry. Na závěr posypeme pepřem a zelenou petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.