V Ostrově hořela ubytovna. Nájemníci chtěli i s dětmi skákat z oken

7. duben 2015

Požár jednoho z bytů v ubytovně v Ostrově na Karlovarsku vypuknul dnes ve čtyři hodiny ráno. V době příjezdu hasičů na místo už byl byt celý v plamenech.

Na chodbách ubytovny bylo množství kouře, které znemožňovali ostatním bezpečně opustit budovu. Z oken bytů tak nájemníci chtěli skákat dolů i s malými dětmi. Hasiči je zachránili snesením po žebřících.

Zatímco část hasičů likvidovala požár v zasaženém bytě, ostatní hasiči zachraňovali další osoby, které rovněž nemohli odejít kvůli kouři. Celkem se takto podařilo zachránit 24 osob včetně šesti dětí.

Kvůli zakouření objektu rozhodl velitel zásahu o celkové evakuaci ubytovny. Ta se týkala dalších 30 nájemníků. Aby bylo možné vyloučit, že v bytech, kde se nikdo neozýval, nezůstal někdo zraněný, záchranáři museli do dvou desítek bytů vstoupit násilím.

Tři zraněné ošetřila záchranná služba přímo na místě, další tři pak odvezly sanitky na ošetření do nemocnice. Pro evakuované a zachráněné z ubytovny zajistili hasiči autobus, protože teplota venku se pohybovala pod bodem mrazu.

Likvidace samotného požáru trvala hodinu od nahlášení. Příčina požáru i výše škody způsobená ohněm a kouřem se zatím vyšetřují

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio