Bez Nedvěda, zato s partou bojovníků vstoupí Liberec do nového extraligového ročníku

10. září 2014

Nazývat příští ligovou sezonu libereckých hokejistů novou érou by asi bylo přehnané, rozhodně je ale v týmu řada věcí jinak než v minulých letech. Na ledě totiž budou Bílí Tygři trochu jinak vypadat a jiný zřejmě bude také styl jejich hry. Vyplývá to alespoň z úterního předsezonního briefingu. Ještě před ním však proběhlo týmové focení.

U ledu liberecké Tipsport areny v úterý cvakaly spouště fotoaparátů, jejichž terčem byli hokejisté navlečení v dresech s novým vizuálem. Klasické logo Bílého Tygra sice i nadále zůstává hlavním symbolem klubu, na dresech pro následující extraligový ročník je teď ale nová, o dost realističtější šelma. Týmové focení je každoročně předsezonní povinností kompletního kádru, nový znak je ale jednou ze změn, které představují liberecký tým ´v novém balení´.

„Já myslím, že to byl skok kupředu. Jsem tady už pět let a znak tygra byl vždycky nádherný, měli jsme jeden z nejhezčích dresů v extralize. A teď je tu změna, mně samotnému se to líbí a doufám, že v tomhle dresu uděláme nějaký úspěch,“ věří obránce Jan Výtisk.

Právě dres zkušeného zadáka teď čerstvě zdobí kromě nového znaku ještě kapitánské ´C´. A s tím souvisí další, tentokrát o dost podstatnější liberecká změna. Do nového ročníku totiž vstoupí Severočeši bez klubové ikony, ofenzivního tahouna a týmového vůdce Petra Nedvěda, který po minulé sezoně ukončil svou veleúspěšnou kariéru.

„Kvůli tomu jsme posílili tým především o bojovníky a o hráče, kteří nám do hry přinesou tvrdost, která nám v posledních sezonách scházela. A díky tomu, že Petr odešel, teď plno hráčů bojuje o ten prostor, který se otevřel,“ vysvětluje generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech, a dostává se tak k dalšímu rozdílu v porovnání s minulými lety.

Cílem je play-off

Bez Nedvěda v sestavě se téměř jistě změní herní projev mužstva. „Co se týká herního projevu a týmového charakteru, potenciál mužstva bude rozložený mezi všechny hráče. Byl bych rád, kdybychom se prezentovali týmovým výkonem. Myslím, že to mužstvo je skládané tak, aby hrálo poctivý hokej,“ říká trenér Pavel Hynek.

Mužstvo dva roky po sobě nezasáhlo do ligového čtvrtfinále a další absence v play-off pod Ještědem nepřipadá v úvahu. A tak má liberecký kouč na otázky týkající se ambicí jasnou odpověď. „Musíme se dostat do play-off a pak se může stát cokoliv. To, jak jsme nachystaní, ukáže až samotná liga. Ale připravení jsme,“ podotýkal Pavel Hynek, který na předsezonní tiskovou konferenci v útrobách stadionu dorazil přímo z ledu v tréninkové soupravě a s bruslemi na nohou.

Stejně jako na start sezony natěšený kapitán Jan Výtisk. „Jsme nachystaní a nažhavení, těšíme se, až to vypukne, protože příprava byla dlouhá. Jdeme bojovat za Bílé Tygry a jdeme se porvat o play-off, protože člověk hraje proto, aby něco vyhrál,“ dodává nový vůdce tygří hokejové smečky s tím, že Tipsport extraliga může začít. Do ligy vstoupí Liberec v pátek, kdy na domácím ledě přivítá brněnskou Kometu.

autor: David Nyč
Spustit audio