Liberečtí Bílí Tygři jsou v Košicích, v hokejové Lize mistrů chtějí potvrdit stoupající formu

6. září 2014

Hokejisty Liberce čeká ve slovenských Košicích důležité utkání, ať už sami hráči přistoupí k zápasu jakkoli. Pojmout se dá duel s tamním celkem jako důležitý boj o body do tabulky Ligy mistrů, nebo jako generálka na domácí extraligu. Oba celky na sebe narazily už ve čtvrtek, a po výhře 3:2 se radovali Severočeši. Teď chtějí Bílí Tygři uspět znovu, a také proto zvolili místo cestování autobusem leteckou dopravu.

„Tohle jsou příjemné cesty, je to jen nějaká hodinka a půl letu. Potom večeře a spánek, takže to je v pohodě. Když mluvíme o tom cestování, horší jsou cesty třeba do Třince, do Vítkovic nebo do Zlína.“

„Ušetříme tím spoustu času, je to lepší, než kdybychom si lámali nohy v autobusu a jeli tu štreku na Slovensko. Nějaká únava není cítit,“ pochvalovali si obránce Lukáš Derner s útočníkem Michalem Bulířem pohodlnou cestu na východ Slovenska.

A konečně se také mohli začít koncentrovat pouze na duel s domácím celkem. „Já si myslím, že to nebude jiný hokej než ve čtvrtek, Košice se moc nezmění a budou hrát stejně. Předvedly hezký hokej, budeme se jim muset znovu vyrovnat a udělat zase dobrý výsledek, stejně jako doma,“ nečeká Bulíř nějak extra velký rozdíl v porovnání se čtvrtečním utkáním.

A samo sebou, že by Liberečtí uvítali také podobný konečný výsledek. Hned ze dvou důvodů, tříbodovým ziskem by se mužstvo přiblížilo postupu do vyřazovacích bojů, další výhra by navíc mohla tým uklidnit a dodat mu sebevědomí před startem domácí extraligy, která začne za necelý týden.

„Je to obojí. Už 14 dnů před ligou utahujeme šrouby a klademe důraz na některé detaily. Já všechny poslední zápasy beru tak, že už to směřuje k lize. Když to tak řeknu, byl bych rád, kdyby se nikdo nezranil a my tady odehráli dobrý zápas,“ přeje si trenér Pavel Hynek, a zároveň tak potvrzuje, že je v hlavách libereckých hokejistů Tipsport extraliga o něco důležitější soutěží než Liga mistrů.

Z už zmíněných důvodů ale chtějí Bílí Tygři i dnes uspět. Jejich utkání s domácími Košicemi začne v místní Steel aréně v 17 hodin a 30 minut.

autor: David Nyč
Spustit audio