Svatomartinská husa

Husa patří už mnoho let mezi tradiční české suroviny. A také patří k tradičním jídlům, která se jí v období svátku sv. Martina, tedy právě tento týden.

Husí maso je šťavnaté, křehké a dá se upravovat na mnoho způsobů. Snad právě proto jej má ve svém repertoáru také restaurace Na Záguří v Havířově. Místní šéfkuchařka Jana Jeřábková nám mimo jiné prozradila i recept na husu upravenou nasladko.

Vzhledem k tomu, že jde o reprízu pořadu z doby, kdy ještě rozhlasové Dobrůtky neměly svou webovou stránku, nejsou k dispozici fotografie a postup k přípravě pokrmu je k dispozici jen ve zvukové podobě (Přehrát celý příspěvek). Děkujeme za pochopení.

Jako malou kompenzaci nabízíme odkazy na jiné rozhlasové recepty:
Svatomartinská husa s nádivkou, fancle a zelný salát
Husí maso po staročesku
Husí stehna v šouletu
Lilek se sýrem a Svatomartinská husa
Husí játra na paprice
Husí prsa se švestkami
Husí játra s mandlemi

autor: š.iva