Další omezení čeká řidiče v Pardubicích. Olympijský park uzavře silnice v centru

26. červenec 2016

V době konání pardubického olympijského parku se musí řidiči připravit na uzavírky dvou ulic. Je to kvůli bezpečnosti lidí, kteří budou přecházet mezi jednotlivými sportovišti.

Doprava ve městě je přitom i tak poměrně komplikovaná, protože Pardubice nemají zatím ani jeden obchvat, stačí jedna dvě větší uzavírky a výsledkem bývá kolaps. A protože velké omezení je dlouhodobě U Trojice, kde vzniká velká křižovatka, může další uzavření ulic opět způsobit zácpy.

Uzavírka Labské a U Stadionu

Od 3. srpna bude kvůli olympijskému parku uzavřená ulice Labská a také ulice U Stadionu, a to od správy sociálního zabezpečení až po most Pavla Wonky. Vjezd budou mít povolený jen lidé, kteří tam bydlí a auta zásobování.

Důvodem je, že olympijský park nebude jen v parku Na Špici, ale také v Tyršových sadech, v místech bývalých jatek a zbourané atletické haly, sportoviště budou na letním stadionu i na druhém břehu Labe u loděnice a lidé budou mezi jednotlivými místy procházet právě přes tyto ulice.

A třeba v ulici Labské jak u zdymadla, tak na křižovatce s ulicí U Stadionu jsou docela nepřehledné zatáčky a je tam riziko střetů. Proto radnice rozhodla, že pro jistotu ulice uzavře.

Uzavírka Labské výrazně provoz ve městě komplikuje

Ukázalo se to zrovna nedávno při její opravě, kdy navíc radnice nedala řidičům včas vědět. To by se tentokrát stát nemělo.

Náměstek primátora Jakub Rychtecký z ČSSD si s vykřičníky napsal do diáře, že je potřeba dát informace o dopravním omezení jak na web města, tak instalovat informační tabule.

Čtěte také

Vysvětlil také, proč se rozhodli ulice uzavřít: „My jsme se snažili ta omezení dělat co nejmenší. Na druhou je potřeba si říct, že se tam bude pohybovat velké množství lidí, nechtěli jsme návštěvníky parku vystavovat riziku střetu s nějakým automobilem.“

Město zřídí záchytná parkoviště

Pro řidiče jedoucí od Chrudimi to bude parkoviště v areálu Masarykových kasáren, na druhé straně města bude parkoviště u univerzity. Radnice chce také motivovat lidi, aby jezdili vlakem.

Z nádraží a od Masarykových kasáren bude jezdit pravidelná olympijská linka, která bude pro majitele hracích karet zdarma. Od univerzity se budou moct lidé svést olympijským vláčkem.

autor: ba
Spustit audio