Do Brna za auty už podesáté

31. prosinec 2012
Motožurnál , Motožurnál

Nejnovější pecky, možné modely budoucnosti, ale i nádherné historické kousky. Kulaté výročí brněnského autosalónu si užijí všichni, kdo fandí čtyřem kolům. Novinky se dozvíte od 3. června v Motožurnálu.

Co je pro vás důležité, když se rozhodujete, jaké auto si koupíte? Letos poprvé pořadatelé Autosalonu Brno vyhlašují anketu Moje auto 2011. Dozvíte se, co naše rozhodování nejčastěji ovlivňuje, a pak už na něj rovnou můžete vyrazit. Od soboty 4. do čtvrtka 9. června máte možnost si prohlédnout novinky mnoha automobilek včetně příslušenství.

Den před otevřením pro veřejnost budeme už tradičně vysílat přímý přenos Motožurnálu ze stánku Radiožurnálu na brněnském výstavišti. V pátek 3. června po 13. hodině uslyšíte, co pro vás chystají nejen automobilky, ale i pořadatelé. Veškeré informace včetně fotografií pak najdete na webu Motožurnálu v sekci Autosalony a na zpravy.rozhlas.cz.

Redaktor Motožurnálu Petr Jansa vysílá ze stánku Radiožurnálu na Autosalonu Brno

Nuda v Brně nebude

Stánek Radiožurnálu najdete na volné ploše mezi pavilony Z, F a P. Setkat se tu můžete s redaktory, kteří pro vás připravují motoristický magazín Motožurnál a dopravně-zpravodajský servis Zelená vlna. Také se třeba dozvíte, co všechno se točí kolem vysílání z nejtěžší rallye na světě – Dakaru.

Důležitá informace pro Zpravodaje Zelené vlny – na autosalón máte po předložení identifikační karty vstup zdarma! A pokud ještě naším dopravním spolupracovníkem nejste a máte zájem, na stánku se můžete také přihlásit. A ještě za to dostanete malou odměnu :-)

A co pro vás automobilky chystají? Škoda bude mít jedno z největších lákadel: českou výstavní premiéru designového konceptu VisionD. Představí ale i novinky modelového roku 2012 – dvoubarevné modely Yeti a Roomster „Bicolour“ s odlišným lakováním střechy. Českou výstavní premiéru rovněž zažije třeba sportovně laděná speciální edice Fabia Monte Carlo.

Stánek Radiožurnálu na Autosalonu Brno 2010

Volkswagen třeba nejsportovnější modely Golf R a Scirocco R, nový sedan Jetta, dlouhodobě nejoblíbenější dováženou manažerskou limuzínu Passat s funkcí Easy Open pro bezdotykové otevírání kufru a další. Citroën se chystá poprvé českým návštěvníkům předvést žhavou novinku sportovní Citroën DS4 a plně elektrický vůz Citroën C-Zero.

Opel ukáže inovovaný malý model Corsa, SUV Opel Antara a elektromobil Ampera. A expozice značky Peugeot na letošním brněnském autosalónu bude ve znamení tří hlavních směrů: business s hlavní novinkou letošního roku Peugeotem 508, family s řadou rodinných vozů (například 5008, 3008, nebo Partner Tepee) a technologie a ekologie demonstrující inovace značky Peugeot (třeba e-HDi nebo elektromobil Peugeot i0n, který si na autosalónu návštěvníci budou moci také vyzkoušet).

Jinak na autosalónu vás kromě tradiční přehlídky osobních aut čeká také II. ročník veletrhu historických automobilů a setkání majitelů youngtimerů, neboli Classic Show. Pro milovníky starých plechových skvostů pravý ráj.

Autosalon Brno

Tradiční součástí se stala sekce Žena a auto a i letos budou vyhlášeny výsledky ankety Lady Car 2011 – zkuste si tipnout, které auto mají ženy nejradši…

Pro ty, kteří si musí všechno vyzkoušet, jsou připraveny testovací jízdy, i o děti bude v jejich koutku postaráno. Zkrátka nepřijdou ani novináři – byl vyhlášen první ročník soutěže médií o nejpřínosnější mediální program s tématikou bezpečnosti silničního provozu. Ostatně té se týká i V. ročník konference právě na BESIP zaměřené.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio