Rybí balíčky

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Casserol Pavla Kyzra.

Suroviny:

3 lžíce másla
3 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička strouhané kůry z biocitronu
2 lžíce strouhaného křenu
3/4 lžičky dijonské hořčice
4 filety z tresky nebo halibuta (à 200 g)
hrubá mořská sůl

Postup:

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Máslo nechte povolit a poté ho utřete s nesekanou petrželkou, citronovou šťávou a strouhanou kůrou, jemně nastrouhaným křenem a hořčicí.

2. Rybí filety osolte z obou stran a položte na pracovní plochu plochou stranou vzhůru. Jednu lžíci ochuceného másla dejte stranou a zbytek v silné vrstvě naneste shora na rybí plátky.

3. Filety srolujte nebo přeložte napůl (podle jejich velikosti), aby máslo zůstalo uvnitř, případně je sepněte párátkem, a shora potřete zbytkem másla. Položte balíčky do zapékací nádoby a pečte v rozehřáté troubě zhruba 20 minut, až bude ryba měkká.

4. Podávejte přelité vypečenou máslovou šťávou a s dílky citronu. Jako příloha je výborná bramborová kaše, ale hodí se i dušená zelenina.

autor: Denisa Jeřábková