Kuře na rajčatech a paprikách

Kdysi vládl slogan „kuře stokrát jinak“. Nebyl ale až tak docela pravdivý - kuře totiž těch možností nabízí mnohem víc a volbou přísad nebo koření získáváte stále nové variace.

Suroviny:
4 kuřecí čtvrtky nebo stehna
4 rajčata
2 papriky (zkuste dát jednu pálivou)
1 cibule menší
4 lžíce oleje
lžíce provensálského koření
sůl
pažitka nebo petrželka na ozdobu

Postup:

1. Cibuli nakrájíme a krátce zpěníme ( jen do sklovita) na pekáčku s rozehřátým olejem.

2. Maso opláchneme, osušíme, osolíme, položíme na zpěněnou cibuli a opečeme.

3. Přidáme k němu nakrájené papriky a rajčata, přidáme provensálské koření – pokud nemáme po ruce, stačí i samotný tymián. Mírně podlijeme, přiklopíme a dáme do trouby péci. Průběžně kontrolujeme, podle potřeby podléváme. Pokud na to máme vývar, tím lépe.

4. V závěru pečení pekáč odklopíme, necháme zezlátnout kůžičku a podáváme s vařenými bramborami, které přizdobíme petrželkou nebo pažitkou.

Dobrou chuť vám přeje Monika Beránková a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.