Sledovali jsme ONLINE: Ve šlágru 12. kola Synot ligy porazila Plzeň Spartu 2:1

Ve 12. kole fotbalové Synot ligy vyhrála Viktoria Plzeň nad pražskou Spartou 2:1, i když hrála 50 minut bez vyloučeného Procházky. Všechny góly vstřelili náhradníci. Skóre otevřel ve druhém poločase Baránek a na 2:0 zvýšil Petržela. Kontaktní branku vstřelil v poslední minutě sparťanský útočník Juliš.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeň bude hrát na Spartě o titul, domácí se snaží udržet třetí místo

Plzeň bude hrát na Spartě o titul, domácí se snaží udržet třetí místo | Zdroj: ČTK

Plzeň začala aktivněji, ale na gólové šance se čekalo až do 22. minuty. Brankář Sparty Bičík fauloval na hranici pokutového území Ďuriše a rozhodčí Příhoda nařídil pokutový kop.

K jeho exekuci se postavil sám faulovaný Ďuriš, ale jeho střela byla velmi slabá a brankář Sparty míč vyrazil. Dorážku pak nasměřovali plzeňští nad sparťanskou branku.

Sparta si žádnou gólovou šanci nevypracovala, ale v závěru prvního poločasu se diváci přesto nenudili. Na hřiště se vloudila velká nervozita a rozhodčí Příhoda se snažil situaci uklidnit velkým počtem karet.

Po souboji Matějovského s Procházkou se nebál vytasit ani červenou pro plzeňského kapitána, který zbytečně oplácel po faulu sparťanského záložníka. Plzeň tak hrála od 41. minuty v deseti.

Ve druhém poločase byla i v deseti mnohem nebezpečnější Plzeň. Ještě před úvodním gólem neproměnili velké šance Ďuriš a Kovařík. Skóre tak střídající Baránek po rohovém kopu Hrošovského.

I o druhý gól se postaral střídající hráč. Na útočné polovině se dostal k míčí Petržela, uvolnil se přes Matějovského a přízemní střelou k tyči překonal Bičíka. Hosté snížili také náhradníkem, když se v poslední minutě prosadil Juliš.

12. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 2:1 (0:0)
Branky: 72. Baránek, 83. Petržela - 90. Juliš. Rozhodčí: Příhoda - J. Paták, Kotík - Proske, Ardeleánu. ŽK: Hejda, Ďuriš, Hrošovský, Rajtoral, Limberský - Bičík, Hybš, Jiráček, Costa, Matějovský, Konaté, Hušbauer. ČK: 41. Procházka (Plzeň). Diváci: 11 710.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hejda, Procházka, Limberský - Hořava, Hrošovský - Kopic (76. Petržela), D. Kolář (43. Baránek), Kovařík - Ďuriš (86. Mahmutovič). Trenér: K. Krejčí.
Sparta: Bičík - Mareček, Brabec (16. Hybš, 79. Juliš), Holek, Costa - Jiráček (60. Hušbauer), Matějovský - Konaté, Dočkal, L. Krejčí - Fatai. Trenér: Ščasný.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme