UEFA uzavřela Plzni pro zápas s AS Řím část stadionu. Kvůli rasistickým projevům fanoušků

Fotbalisté Plzně budou mít pro úvodní zápas letošní Evropské ligy uzavřenou část stadionu. UEFA plzeňský klub potrestala kvůli rasistickým projevům diváků a házení věcí na hrací plochu během duelu 4. předkola Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad. Omezení se budou týkat zápasu, který Viktoria sehraje 15. září s AS Řím.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová aréna FC Viktoria Plzeň ve Štruncových sadech

Fotbalová aréna FC Viktoria Plzeň ve Štruncových sadech | Foto: Ladislav Šalom

„Informaci jsme obdrželi od disciplinární komise UEFA ve čtvrtek v pozdních hodinách. Za celý klub vyhlašujeme nulovou toleranci jakýmkoli rasistickým projevům či urážkám a budeme proti tomuto nešvaru nekompromisně bojovat,“ okomentoval trest v tiskové zprávě klubu generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Restrikce se bude týkat sektorů P2 a P3, které obvykle okupuje kotel fanoušků plzeňského týmu. Samotný klub přiznal, že trest přinese Viktorii komplikace.

„Pro náš klub to znamená obrovskou ztrátu finanční, organizační problém směrem k prodeji balíčků na zápasy, ale především ztrátu společenskou. Jakékoli projevy rasismu odmítáme, nepatří nejen na fotbalové stadiony, ale ani do celé společnosti,“ říká generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

V případě dalších problémů s fanoušky navíc Plzni hrozí, že UEFA nechá stadion pro příští zápasy evropských pohárů uzavřít úplně.

„Hodláme provést preventivní opatření, aby se nic podobného již neopakovalo. Proti všem, kteří nehodlají tato pravidla respektovat a tím pádem ohrožují klub, budeme postupovat nekompromisně a říkáme, že takové fanoušky na stadionu nechceme,“ dodal Šádek.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme