Hertl odpočívá od bruslí, na nového kouče se ptal Jágra i Židlického

Nová sezona NHL začne až za téměř 3 měsíce, ale většina hokejistů už začala přípravu na nový ročník. Zatím trénují individuálně a k týmům se připojí až v srpnu. Samostatné trénování poblíž domova dává některým z nich možnost se připravovat takříkajíc po svém. Tomáš Hertl si zkusil plážový tenis.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl stíhá sledovat i své následovníky z hokejové dvacítky

Tomáš Hertl stíhá sledovat i své následovníky z hokejové dvacítky | Zdroj: Reuters

„Na led ještě nechodím, na to je čas. Možná se příští týden začnu dvakrát týdně klouzat. Nemá cenu celý rok chodit na led, je dobré si odpočinout. Zápasů a všeho je tolik, že je dobré dát nohám trošku pokoj, není příjemné pořád být na bruslích,“ vysvětluje Tomáš Hertl.

V loňské sezoně okusil i pár zápasů na farmě, teď ho čeká úplně nové San José. Kalifornský klub totiž vyměnil trenéra, a tak bude Tomáš Hertl o svých dovednostech přesvědčovat Petera de Boera. S ním mají čeští hokejisté bohaté zkušenosti - hlavně Jaromír Jágr a Marek Židlický z New Jersey Devils.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Hertl na novou sezonu NHL zatím netrénuje, zjišťoval ale podrobnosti o novém kouči San Jose Sharks

„Ptal jsem se ‚Džegra‘. Ten si ho chválil, že ho má rád. ‚Židla‘ říkal, že to je super trenér. Mám se vidět ještě s Martinem Havlátem, třeba mi taky něco řekne,“ zjišťoval Hertl podrobnosti o novém kouči od zkušenějších reprezentantů.

„Neznám ho a uvidíme, jak se změní systém a co bude nového. Bude to trošku nový hokej, když se změní systém, přesilovky a bude chtít hrát všechno jinak. Uvidíme, s čím přijde,“ říká Tomáš Hertl, který do San José odletí v první polovině srpna.

Červnová dovolená dala českému mladíkovi příležitost znovu načerpat síly a dobrou náladu. Po minulé nevydařené sezoně teď vyhlíží tu novou a věnuje se jiným sportům.

„Zatím jsme dva zápasy vyhráli, takže dobrý. Jsem tak soutěživý, že bych byl naštvaný, kdybych byl druhý,“ usmíval se na turnaji v plážovém tenise.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme