Hokejové Vítkovice už vede nový generální manažer Petr Husička

Hokejové Vítkovice mají nového generálního manažera. Aloise Hadamczika, který se přesunul k reprezentačnímu výběru, střídá Petr Husička, kterého si fanoušci pamatují zejména ze zlaté vsetínské éry. Tak to je informace, která obletěla naši republiku před pár dny. Dnes se někdejší spoluzakladatel Asociace profesionálních klubů objevil poprvé ve své nové práci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČEZ Arena Vítkovice

ČEZ Arena Vítkovice | Foto: HC Vítkovice

Kdysi patřil údajně mezi deset nejvlivnějších osob českého hokeje. V poslední době se ovšem po něm jakoby slehla zem. Jenže od neslavného konce ve Zlíně uběhly tři roky a Petr Husička se znovu vrací na extraligovou funkcionářskou scénu.

„Měl jsem určité aktivity v poradenské činnosti, spolupracoval jsem s jedním městem na určité úrovni. Co se týká hokeje, tak jsem spolupracoval s hokejovým klubem Chomutov,“ uvedl nový generální manažer Vítkovic.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejové Vítkovice už vede nový generální manažer Petr Husička

Od ambiciózního účastníka poslední baráže nabídka na pozici generálního manažera také přišla. Petr Husička dal nakonec ovšem přednost ostravskému klubu. „Myslím, že je to dost daleko. Je to pro mě region, který neznám. Na rozdíl od Moravy, kde si myslím, že člověk přeci jen za ty roky, co se tady pohybuje v hokeji, ty kontakty má. Takže tam jsme se nějak nedohodli, ale dohodli jsme se na jiné formě spolupráce.“

To už však je minulostí. Od těchto chvil se někdejší prezident APK soustřeďuje na práci ve Vítkovicích. Cíle jsou jasné.

„Dneska přicházím do mužstva, které je dá se říct vybudováno, je postavené nějakým způsobem. Tady bych v žádném případě neviděl svou roli v tom, že budu teď nějakým způsobem zasahovat trenérům nebo sportovnímu manažerovi do činnosti. Hlavní gró mojí činnosti je dneska v té další práci – tzn. finance, řízení klubu apod.“ řekl Petr Husička.

Právě finance nebyly v poslední době silnou stránkou vítkovického klubu. Ještě v paměti je rok stará situace, kdy mužstvo nastupovalo do extraligy, ačkoli mu v pokladně chyběla víc než třetina rozpočtu.

Podle Petra Husičky je dnes situace jiná. „Co se týká finanční stránky klubu, tak ta situace je lepší než byla loni nebo předloni, to určitě. Ale samozřejmě bylo to dané i za cenu, bych řekl, nemalých obětí a to je výprodej kádru. Došlo tady ve Vítkovicích k výprodeji, který se většinou u tak sportovně úspěšných klubů neděje.“

Petr Husička už má za sebou v nové funkci první hmatatelný krok. Na vlastní žádost nebude v nové sezóně Vítkovice ani jednou pískat rozhodčí Radek Husička - jeho bratr.

Radim Sajbot, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme