Kanada je hratelná, myslí si Jágr. Češi cítí šanci favorita zaskočit

Čeští hokejisté se připravují na sobotní semifinálový duel mistrovství světa s Kanadou. Celek javorových listů je zatím na šampionátu naprosto suverénní, ale tým kouče Vladimíra Růžičky přesto cítí šanci favorita překvapit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl (vlevo) gratuluje Jaromíru Jágrovi k vítěznému gólu

Tomáš Hertl (vlevo) gratuluje Jaromíru Jágrovi k vítěznému gólu | Foto: Český rozhlas

„Lidé si budou říkat, co to kecám za nesmysly, ale myslím, že jsou hratelní. Takovéhle mužstvo už Kanada na mistrovství světa nikdy mít nebude, ale jsou to hráči jako my,“ prohlásil Jágr.

„Pokud budeme mít přehnaný respekt a budeme hrát pozičně, jak to dělala ostatní mužstva, tak dostaneme deset gólů. Musíme to risknout, nemůžeme s nimi boxovat dvanáct kol, musíme se pokusit o knokaut v prvním kole,“ přirovnává 43letý útočník semifinálový duel k boxerskému klání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaromír Jágr si sílu kanadského týmu uvědomuje, přesto si myslí, že jde o hratelného soupeře

Kanada je v roli jasného favorita, ale v boxerském i v hokejovém světě se občas stane, že outsider vyhraje.

„Na mistrovství světa jsem takhle silnou Kanadu ještě neviděl. Myslím si, že ji nemůžeme porážet, ale jednou vyhrát můžeme. Kluci mají obrovskou podporu ve fanoušcích, Kanada se nás bude možná trochu bát,“ překvapuje svou předpovědí trenér Vladimír Růžička.

Češi už se přitom s Kanadou na šampionátu jednou utkali a výsledkově to nebyl ideální zápas. Ale právě prohra 3:6 dává národnímu týmu naději, že se tentokrát mohou radovat z vítězství Češi.

„Dostali jsme góly v oslabení po špatných faulech, góly jsme jim dali s velkým respektem. Pokud budou hrát nejlepší hokej, tak jsou naše šance minimální. Hratelné je ale všechno,“ podotkl nejstarší hráč na české soupisce Jaromír Jágr.

„Prohrávali jsme 0:2 a dokázali jsme se vrátit do zápasu. Na začátku jsme byli myslím i lepší než oni, ale nedali jsme góly. Když na ně trošku vlítneme jako na Finy, můžeme je překvapit,“ doplnil kouč Růžička.

Posila pro národní tým. Češi nastoupí proti Kanadě s útočníkem Plekancem

Číst článek

Navíc tým před semifinálovým zápasem posílí útoční Montrealu Tomáš Plekanec, který dnes narychlo přiletí ze zámoří.

„Už to zvládl před dvěma lety, kdy přiletěl do Švédska. Byl velkou posilou a jsem si jistý, že nám znovu pomůže,“ věří kapitán národního týmu Jakub Voráček.

 

Tomáš Plekanec poprvé na ledě po příjezdu do dějiště MS.

Posted by S mikrofonem za sportem on 15. květen 2015

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme