Náhradníci za omluvené hráče nezklamali, těšilo po dalším vítězství trenéra Vůjtka

Čeští hokejisté zakončili své působení na moskevském turnaji Channel One Cup vítězně poté, co porazili domácí výběr v poměru 4:2. Velkou radost z toho měl pochopitelně i trenér českého mančaftu Vladimír Vůjtek, který národní tým dovedl ke druhé výhře v rozmezí necelých 24 hodin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Vladimír Vůjtek si dnes proti Rusku připsal cenné vítězství 4:2

Trenér Vladimír Vůjtek si dnes proti Rusku připsal cenné vítězství 4:2 | Zdroj: ČTK

„Po hráčích jsem před zápasem chtěl, abychom pokračovali v tom, v čem jsme včera začali. To znamenalo, abychom se tlačili do brány a využívali svoje příležitosti. A jsem rád, že nám to dnes vyšlo,“ říkal bezprostředně po zápase trenér národního týmu Vladimír Vůjtek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimíra Vůjtka po zápase s Ruskem vyzpovídal reportér ČRo František Kuna

Ruský tým byl v dnešním zápase proti Česku považován za velkého favorita. Na ledě to však znát vůbec nebylo a čeští hokejisté dokázali domácí výběr přehrávat.

„Myslím, že základ byl v dobré obranné hře a obětavosti útočníků i obránců, kteří dobře blokovali střely soupeře. Z toho jsme pak vyráželi do protiútoků, které se nám dnes povedly,“ vysvětloval kouč, jenž na reprezentační lavičce prožívá premiérovou sezonu.

Po nevydařeném čtvrtečním zápase proti Finsku se Češi proti „sborné“ snažili zahušťovat střední pásmo a tím pádem eliminovat sílu ruských útočníků.

„Bylo to naším úmyslem. Dnešní hokej je hodně o tomto pojetí hry a viděli jsme to třeba i u Finů, kteří to možná s tou obranou až přehánějí, takže se proti nim těžko hraje. Proti Švédsku a Rusku jsme taktiku pozměnili, hráli jsme více z obrany a spoléhali na brejky. Jak se nakonec ukázalo, vyplatilo se to,“ říkal spokojeně lodivod českého výběru.

Výhra proti Rusku je cenná a zasloužená, říká nový reprezentační střelec Jarůšek

Číst článek

Po úvodu zápasu, který lépe vyšel Čechům, se ruští hokejisté začali více prosazovat až po první přestávce.

„Na začátku druhé třetiny změnili systém hry, když vysunuli jednoho kráče, na kterého posílali dlouhé přihrávky. Chvilku nám trvalo, než jsme si na to zvykli a během té doby jsme dostali dva góly,“ přiznal Vladimír Vůjtek

Hokejová reprezentace porazila v Moskvě domácí Rusko 4:2 a vyhrála Channel One Cup

Číst článek

„Turnaj hodnotím pozitivně. Ani s Finy jsme nebyli horším týmem, jen jsme se zkrátka nedokázali prosadit. Zde v Moskvě pak náš tým hrál nad své poměry. Jsem také rád, že hráči, kteří dostali šanci na základě omluvenek jiných hokejistů, vzali tuto příležitost za pačesy,“ dodal na závěr trenér českého týmu.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme