Sledovali jsme ONLINE: Hokejové MS ovládla Kanada, Rusko porazila 6:1

79. mistrovství světa v ledním hokeji má jasného vládce. Hokejisté Kanady vyhráli všech deset zápasů, v tom posledním rozstříleli Rusko 6:1 a slaví svůj 25. triumf v historii. Během šampionátu nastříleli reprezentanti kolébky hokeje 66 branek a MS vyhráli po osmi letech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanaďané jsou mistry světa pro rok 2015

Kanaďané jsou mistry světa pro rok 2015 | Zdroj: Reuters

Finále nabídlo od první minuty strhující hokej, kterému vládli oba brankáři. Rus Bobrovskij zneškodnil pokusy Halla i Toffoliho s Couturierem, Kanaďan Smith zase vychytal Mozjakina a Ovečkina.

Až na začátku 19. minuty se nahození Tylera Ennise odrazila od brusle Codyho Eakina tak příhodně, že Kanaďané po první třetině vedli 1:0. Kanadská čtvrtá formace se předvela i po přestávce. Tyler Ennis se obtočil kolem branky a zasunul Bobrovskému puk do branky okolo tyče.

Ještě před polovinou zápasu tým s javorovými listy své vedení zdvojnásobil. Na 3:0 zvyšoval Sidney Crosby a o 44 sekund později zakončil jednu z nejhezčích akcí šampionátu po Girouxově přihrávce Tyler Seguin.

Sledovali jsme ONLINE: Bez gólu a bez medaile, hokejisté podlehli USA 0:3

Číst článek

Další 2 góly v těsném sledu předvedli suverénní Kanaďané těsně před 50. minutou. Nejdřív Sidney Crosby našel v přesilové hře Clauda Girouxe, o 52 sekund později prostřelil Bobrovského i Nathan MacKinnon a červení vedli 6:0.

Až 7 minut před koncem se prosadila i sborná, když za záda skvěle chytajícího Smithe prošla rána Mozjakina. Šlo ale pouze o kosmetickou úpravu výsledku na 6:1.

Mezinárodní hokejová federace vypsala prémii milion švýcarských franků pro tým, který na MS vyhraje všech 10 svých zápasů. Reprezentace kolébky hokeje výzvu přijala a pro šek si přijel Sidney Crosby, který se zároveň zařadil mezi členy "Triple Gold Clubu" pro vítěze mistrovství světa, ZOH i Stanley Cupu.

Hokejové mistrovství světa v Praze - finále:
Kanada - Rusko 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. Eakin (Ennis, Muzzin), 22. Ennis (Eakin, Couturier), 28. Crosby (Eberle, Hamhuis), 29. Seguin (Giroux, Barrie), 49. Giroux (Crosby, O'Reilly), 50. MacKinnon (Savard) - 53. Malkin (Mozjakin, Kulikov). Rozhodčí: Šindler (ČR), Wehrli (Švýc.) - Lhotský (ČR), Carnathan (USA). Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 17.383 (vyprodáno).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme