Bank zahájí o víkendu novou sezonu. Čeká ho i sjezd v osudném Beaver Creeku

Lyžař Ondřej Bank nechce skončit jako sportovec, o kterém se nejvíc mluvilo v souvislosti s děsivým pádem na letošním mistrovství světa. Rozhodl se proto pokračovat v kariéře. Zaměřit se chce jen na rychlostní disciplíny. Do Světového poháru vstoupí o víkendu závody v Kanadě a pak se přesune do osudného amerického Beaver Creeku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank během testování v aerodynamickém tunelu

Ondřej Bank během testování v aerodynamickém tunelu | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Je to drsné, ale pokaždé, když na tom byl nejlépe v kariéře, tak přišla nějaká velká rána,“ vystihl Kryštof Krýzl reakcí na únorový ošklivý pád kariéru svého kamaráda a reprezentačního kolegy Ondřeje Banka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Bank o víkendu vstoupí do nové sezony. Možná bude jeho poslední v kariéře

Vždy se vyškrábe na vrchol a pak z něj kvůli zranění nebo vážné nemoci spadne a musí se nahoru prokousávat znovu. Tahle zákonitost u Banka funguje.

Už čtyři sezony v řadě nedokončil kvůli zdravotním trablům, které u něj zpravidla přicházejí po velkých úspěších – letošní potlučení a otevřená zlomenina v roce 2008 po umístěních na stupních vítězů ve Světovém poháru, málem smrtelný záhadný virus po pátém místě na světovém šampionátu v Ga-Pa 2011 a tržná rána na noze po veleúspěšných olympijských hrách v Soči.

Teď je připravený pustit se v Kanadě ze svahu znovu a hned příští týden bude závodit v americkém Beaver Creeku, kde před osmi lety skončil třetí ve Světovém poháru, ale letos v únoru pro změnu v bezvědomí.

„Já ten kopec v Beaver Creeku mám rád. Jezdil jsem na něm vždy rychle a dobře. Myslím, že vím, jak na něj, ale musím říct, že i on ví, jak na mě,“ přiznává Ondřej Bank.

„To, že jsem tam jednou udělal chybu, to se stává. Například Svindal tam měl také velký pád, při kterém utrpěl zranění a následně rok nelyžoval. Jenže pak se do Beaver Creeku vrátil a vyhrál. To mi přijde jako dobrá inspirace,“ říká český reprezentant na startu své možná poslední sezony.

Podle jeho životní sinusoidy by teď měl být na řadě lyžařský úspěch, a kromě oblíbeného i prokletého Beaver Creeku sází hlavně na lednové klasiky ve Wengenu a Kitzbühelu.

Jan Kaliba, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme