Příprava Soukalové na sprint: Krátký trénink, dlouhá tiskovka, jídlo a spánek

Volný den na biatlonovém mistrovství světa rozhodně neznamenal, že se mohla Gabriela Soukalová v klidu připravovat na závod ve sprintu. Jako vedoucí závodnice Světového poháru měla i své povinnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová na střelnici v Canmore

Gabriela Soukalová na střelnici v Canmore | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Důležité je hodně spát a hodně jíst. O to se snažím,“ zvolila Gabriela Soukalová odlišnou přípravu na dnešní sprint na mistrovství světa v biatlonu na Holmenkollenu.

Většina biatlonistek se vyjížděla po tréninku, na střelnici ještě trefovala terče třeba Jessica Jislová, která nakonec do sprintu také odstartuje, ale Gabriela Soukalová už byla ze stadionu pryč a trpělivě odpovídala na tiskové konferenci svého dodavatele lyží.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gabrielu Soukalovou sleduje na MS v Oslu reportér ČRo Tomáš Kohout

Strávila tam skoro celou hodinu, a mimo jiné prozradila, co bude v dnešním sprintu nejdůležitější. Kromě zahřátého svalstva také chladná hlava.

„Snažím se před závodem prosit za to, abych měla dostatek vůle bojovat s jakoukoli střelbou. Někdy má člověk v podvědomí, že když se netrefí, tak to vzdá, na chvíli zvolní a nebojuje tolik. Ale pro mě je nejdůležitější překonávat sama sebe,“ svěřila se vedoucí závodnice SP.

„Doufám, že ať se stane, co se stane, budu bojovat jako při štafetě. Budu se snažit ze sebe vymáčknout maximum, ať se to bude vyvíjet jakkoli,“ připomněla Gabriela Soukalová výkon ze smíšené štafety, během kterého ani jednou nechybovala.

Soukalová po štafetě spala 12 hodin. Doufá, že jí odpočinek pomůže při sprintu

Číst článek

Právě tomu ujištění se, že jí střelba jde, věnovala Gabriela Soukalová i poslední trénink před sprintem. A podle trenéra Zdeňka Vítka jí šla.

„Zaměřila se na střelbu a myslím, že za celý trénink minula jeden ‚stoják‘. Ale měla krátký trénink, z toho se nedá nic usuzovat, uvidíme,“ nechce předpovídat trenér.

Sprint žen začíná v půl třetí a Gabriela Soukalová vyjede se startovním číslem 33. 7,5 kilometru dlouhá trať čeká i Veroniku Vítkovou, Lucii Charvátovou a Jessicu Jislovou. Muži a mezi nimi i Jaroslav Soukup, Ondřej Moravec, Michal Šlesingr a Michal Krčmář pojedou už od půl dvanácté.

 

O prvním závodu mistrovství světa toho bylo už napsáno dost a dost, tak ať to máme komplet, pojďte si s náma projít v prvním fotoreportu ještě největší zajímavosti úvodních dnů českého týmu v Norsku...

Zveřejnil(a) Český biatlon dne 4. březen 2016

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme