Salát Coleslaw
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Pavla Kyzra.
Ingredience:
- 1 bílé zelí
- 2 mrkve
- (1 šalotka)
- 6 - 8 lžic majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžička hořčice
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup:
Zelí zbavte vnějších listů a nastrouhejte na jemné nudličky nebo na hrubější nudličky, které ještě párkrát překrojíte příčně. Mrkve očistěte a nastrouhejte také na tenké nudličky. Pokud salát připravujete k okamžitému servírování, přidejte i na jemné kostičky nakrájenou šalotku, ale v případě, že ho plánujete servírovat později, šalotku či jiný druh cibule nedávejte, způsobila by, díky svému rychlému rozkladu, nepříjemnou chuť.
Smíchejte všechny zbývající ingredience na dresink. Se solí a pepřem zacházejte podle chuti, ale nezapomeňte, že vždy můžete salát později ještě dosolit a opepřit.
Dobře promíchejte zeleninu s dresinkem. Můžete podávat ihned, ale ideálně nechte odležet alespoň hodinu v lednici.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.