Vyhozený moderátor pořadu Top Gear podepsal smlouvu s Amazonem

Bývalý moderátor motoristického magazínu Top Gear Jeremy Clarkson, vyhozený za nekolegiální chování z BBC, se vrátí na obrazovky. Spolu se svými někdejšími spolupracovníky Richardem Hammondem a Jamesem Mayem totiž podepsal smlouvu s americkou internetovou televizí Amazon Video.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O osudu Jeremyho Clarksona v britské BBC se možná rozhodne příští týden

O osudu Jeremyho Clarksona v britské BBC se možná rozhodne příští týden | Zdroj: Reuters

Trojice moderátorů má za úkol vytvořit zábavný motoristický pořad podobného formátu jako Top Gear.

Jak se bude novinka jmenovat, se zatím neví. Práva na název Top Gear totiž nadále vlastní BBC. Diváci se budou muset obejít také bez Stiga, tedy jezdce v bílé kombinéze.

Amazon slibuje Clarksonovi, Hammondovi a Mayovi absolutní tvůrčí svobodu. Clarkson už zavtipkoval, že si připadá, jako by z dvouplošníku v BBC přestoupil rovnou do vesmírné lodě.

Tvůrci s Amazonem podepsali smlouvu na tři série, ta první se odvysílá už příští rok. Diváci ji budou moci sledovat na internetu, na tabletech nebo v moderních televizích prostřednictvím placené služby. Předplatné stojí necelých sto dolarů ročně.

BBC mezitím stále shání nové moderátory pro Top Gear. Clarkson, Hammond a May odvysílali svůj poslední díl v červnu.

Ke Clarksonovu vyhazovu vedla série jeho přešlapů, například různé rasistické poznámky. Poslední kapkou pak bylo, když napadl jednoho ze členů televizního štábu.

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme