Jubilejní 70. ročník zámořské NBA bude zřejmě posledním pro Kobeho Bryanta

V 37 letech už většinou sportovci nemají výkonnost takovou, aby byly oporami týmů s nejvyššími ambicemi. Najdou se ale výjimky. Tou nejznámější v České republice je bezesporu Jaromír Jágr. V zámoří je to zase třeba slavný basketbalista Kobe Bryant.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kobe Bryant odehraje v Los Angeles Lakers zřejmě svoji poslední sezonu v NBA

Kobe Bryant odehraje v Los Angeles Lakers zřejmě svoji poslední sezonu v NBA | Zdroj: Reuters

Pokud by se mu vyhýbala zranění, tak se asi nebude v těchto dnech mluvit o jeho konci v NBA. Za dva roky odehrál ale pouze 41 utkání, a tak jubilejní 70. ročník slavné soutěže, který začíná dnes v noci, bude pravděpodobně i Bryantovou derniérou.

Jen málo hráčů se může pyšnit pěti tituly v NBA, jen jeden basketbalista dokázal nastřílet více bodů v jednom utkání než on. Nejen díky tomu patří Kobe Bryant k legendám amerického a světového basketbalu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jubilejní 70. ročník zámořské NBA, který začíná dnes v noci, bude zřejmě posledním pro Kobeho Bryanta

Do NBA se rozhodl vstoupit rovnou ze střední školy. V roce 1996 byl vybrán týmem Charlotte Hornets jako 13. volba draftu. Za pár týdnů byl ale vyměněn do Lakers, kde zůstal do dnes. V posledních letech ale hra týmu z Los Angeles není dobrá a stála a padala s výkonem Mamby, jak Bryantovi fanoušci přezdívají.

Z větší části za propad Lakers nemohl, protože především zraněné achilovka a rameno mu nedovolily tolik hrát. A hlavně přetržená Achillova šlacha byla takovým problémem, že 13. dubna 2013 se spekulovalo o konci Kobeho Bryanta.

„Jsem strašně zklamaný, stalo se mi to při pohybu, který jsem dělal milionkrát. Mnoho hráčů už tohle zranění mělo, takže se mám koho zeptat, jak se nejrychleji vyléčit. Musím tvrdě pracovat a vrátím se,“ říkal po nešťastném zápase s Golden State Kobe Bryant.

Startuje 70. ročník NBA, Češi v ní opět chybí. Za rok by se to ale mohlo změnit

Číst článek

V jeho případě ale nebyla jen zranění nepříjemností. 2003 byl pro něj možná nejtěžší rok v kariéře, protože byl obviněn ze sexuálního obtěžování. Nicméně nakonec byl očištěn, ale nevěru přiznal - a to na společné tiskové konferenci se svou tehdejší ženou.

„Sedím tu před vámi, hoši, a zuřím sám na sebe. Je mi ze sebe zle za to, že jsem se dopustil takové nechutnosti, jako je nevěra. Ale zákon jsem neporušil, jsem nevinný.“

To byl náhled nejen do sportovní minulosti jednoho z nejlepších hráčů historie Kobeho Bryanta, který se možná naposledy objeví v arénách NBA při její 70. sezoně.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme