ANO doporučí svým poslancům, aby podpořili program mimořádné schůze

Předsednictvo hnutí ANO doporučí svým poslancům, aby podpořili program mimořádné schůze Poslanecké sněmovny ke kauze Čapí hnízdo. Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš by měl před poslanci vysvětlovat okolnosti, za kterých farma dostala dotaci přes 50 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Farma Čapí hnízdo

Farma Čapí hnízdo | Foto: Filip Jandourek

Mimořádnou schůzi svolala místopředsedkyně sněmovny Jaroslava Jermanová (ANO) na žádost poslanců opozičních TOP 09 a ODS.

Ti poukazují na možný dotační podvod v souvislosti s postupem, jakým projekt Čapího hnízda získal dotaci 50 milionů korun.

Farma nejprve patřila do koncernu Agrofert Andreje Babiše. Poté byly akcie převedeny na anonymní, aby farma jako malá společnost na evropskou dotaci dosáhla. Po několika letech, v nichž musela dodržovat dotační podmínku, se vrátila zpět do Babišova koncernu.

Babiš označil kauzu za politickou kampaň. Vlastníka Čapího hnízda z doby, kdy firma žádala o dotace, prozradit odmítá a zároveň popírá, že by farmu přímo vlastnil nebo figuroval v údajném dotačním podvodu.

Kauza Čapí hnízdo | Foto: Český rozhlas

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme