Sokolovské základní školy budou od září vybaveny čipovým systémem

18. červen 2016

Čipový docházkový systém začne od září letošního roku fungovat na všech základních školách v Sokolově. Technologii nechá město do škol nainstalovat během prázdnin.

Celý systém radnici přijde na 500 tisíc korun. K zavádění systému město přistoupí poté, co se jeho využívání osvědčilo v základní škole Rokycanova.

„Všechny školy zároveň budou mít asistenty prevence, kteří budou pomáhat přímo na školách," říká místostarostka Renata Oulehlová.

Základní školy v Sokolově navštěvuje zhruba 2 600 žáků. Pokud dítě do školy nedorazí, docházkový systém podá zprávu rodičům.

Na školách byly také umístěny kamery, obraz z nich si mohou zájemci promítnout na webu Bezpečné město. V rámci projektu docházeli žáci některých škol také na kurzy sebeobrany nebo se účastnili přednášek.

Snaha o zabezpečení škol zejména proti vniknutí cizích osob je trendem v celém Karlovarském kraji. I střední školy by tak brzy měly být opatřeny kamerami nebo právě elektronickými docházkovými systémy. Na zavedení těchto bezpečnostních opatření kraj z rozpočtu vyhradil 15 milionů korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio