Chilští horníci mají hrát fotbal s prezidentským týmem

Mediální zájem o zachráněné chilské horníky neutichá. Tentokrát si jich novináři všímají jako fotbalistů. Své síly totiž změří s 11členným týmem prezidenta, který je k zápasu vyzval. Klání by mělo být dnes.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chilský prezident Sebastian Pinera vítá zachráněné horníky

Chilský prezident Sebastian Pinera vítá zachráněné horníky | Zdroj: ČTK

„Vítězové zůstanou v prezidentském paláci, poražení půjdou zpět do dolu,“ vtipkoval ještě v nemocnici, kde se tehdy horníci zotavovali, chilský prezident Sebastián Piňera.

O vítězi lze sice jen těžko spekulovat. Zavaleným horníkům ale do karet nahrává i fakt, že někteří z nich jsou nadšení fotbalisté, fotbal jim také pod zemí krátil čas.

Zatímco totiž přes dva měsíce čekali na záchranu, sledovali na malém promítači videa s fotbalovými legendami Pelém a Maradonou a zápasy chilské reprezentace.

Mezi sebou mají i bývalého profesionálního hráče - Franklina Lobose. Ten si krátce poté, co vylezl se záchranné kapsle, dokonce i s míčem zakopal.

Lubica Bergmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme