Hrušky s vanilkovým krémem

Recept z Apetýtu s Danou Lipovskou 2. června.

Suroviny:
2 velké hrušky
Marináda: půl litru sladšího vína, 1 pomeranč, 3 lžíce třtinového cukru a pět kusů hřebíčku
Vanilkový krém: 2 lžíce cukru moučka, 1 balíček vanilkového cukru, půl litru mléka, 5 lžíce husté zakysané smetany, 80 g másla a 1 balíček vanilkového pudinkového prášku

Postup:
Připravíme si marinádu. Z omytého pomeranče vymačkáme šťávu. Smícháme červené víno s pomerančovou šťávou, třtinovým cukrem a okořeníme hřebíčkem. Hrušky omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Vložíme je do marinády a necháme naložené přes noc. Druhý den si uděláme krém. Z pudinkového prášku, mléka a cukru uvaříme podle návodu na obalu hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně vmícháváme uvařený pudink. Krém zlehčíme zakysanou smetanou. Hrušky vyjmeme z marinády, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
Do vychlazených misek nebo pohárů rozdělíme vanilkový krém, který poklademe hruškami, a podle chuti zakápneme vinnou marinádou.

autor: Dana Lipovská