Rybí špíz na salátu a Mátové osvěžení v horkých dnech
Recepty z úterního Apetýtu, který moderovala Věra Hotařová.
Rybí špíz na salátu
Suroviny:
4 porce tresky, 8 plátků prošuta, 1 větší cibule, 1 jablko, 1 červená čekanka, 1 ledový salát, 10 cherry rajčat, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, sůl, pepř
Příprava:
Rybu nakrájíme na větší kostky a obalíme do prošuta. Napichujeme na jehlu nebo špejli střídavě s kolečky cibule a dáme grilovat. V míse smícháme na kousky nakrájený ledový salát, čekanku, na plátky nakrájené jablko a na půlky nakrájená cherry rajčata. Osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem, octem a promícháme.
Na talíř dáme hromádku salátu a na ni položíme špíz z ryby a šunky.
Příloha: celozrnné pečivo.
Obměna: místo ryby lze použít i kuřecí nebo krůtí maso
Mátové osvěžení v horkých dnech
Suroviny:
3,5 dl polotučného mléka, 2 malé bílé jogurty, 1 lžíce citrónové šťávy, lžička posekané máty, 2 lžičky sirupu z agáve
Příprava:
Vychlazené mléko a bílý jogurt dáme do mixéru, přidáme citrónovou šťávu, posekanou mátu a agáve sirup. Mixujeme tak dlouho, než se vytvoří hustá pěna.
Koktejl ihned podáváme. Můžeme ho ozdobit plátkem citronu a celými lístky máty.
Obměna: Do základu přidat ananas nebo jablko.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka