Německo začalo uvádět do praxe nové azylové zákony, chce utlumit migrační vlnu

V Německu začaly platit zákony zpřísňující azylovou politiku. Vláda jejich uvedení do praxe o týden urychlila. Nové zákony přinesou mimo jiné rychlejší vyhošťování lidí, kteří neuspějí se žádostí o azyl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uprchlíci míří na maďarské hranice

Uprchlíci míří na maďarské hranice | Zdroj: Reuters

„Doufáme, že tato opatření sníží počet lidí, kteří do Německa přicházejí. Je to nutné kvůli tomu, abychom mohli zajistit ochranu těm, kteří to skutečně potřebují,“ přivítal nové zákony bavorský premiér Horst Seehofer.

Právě skrz Bavorsko míří do Německa největší část žadatelů o azyl.

Zákony, které teď vstupují v platnost, umožňují například prodloužit pobyt v záchytných táborech nebo nahrazují část finančních dávek hmotnou pomocí. Opatření mají odradit zejména žadatele o azyl pocházející z balkánských zemí.

Bavorští politici navrhli vytvoření televize pro uprchlíky. Má pomoct s integrací

Číst článek

Na druhou stranu chce německá vláda podpořit rychlé začleňování těch uprchlíků, kteří mají velkou šanci azyl získat – například zavedením integračních a jazykových kurzů už během pobytu v přijímacích zařízeních.

Ondřej Himmer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme