S Davidem jsem měl několik pohovorů, říká Vrba k opětovné nominaci Limberského

Dvě jména vyčnívají z nominace českého fotbalového týmu na závěrečné reprezentační zápasy roku - David Limberský a Kamil Vacek. Každé ale z jiného důvodu. Limberský se vrací do národního týmu po kauze, která v září hýbala českým fotbalovým prostředím, Vacek pak díky znovu získané formě, ke které se dopracoval v polských Gliwicích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace, Pavel Vrba

Fotbalová reprezentace, Pavel Vrba | Foto: Filip Jandourek

„V poslední době jsem měl s Davidem několik pohovorů, vysvětlil jsem mu určitá pravidla, která chci, aby dodržoval, a doufám, že i bude,“ vysvětloval reprezentační trenér Pavel Vrba.

Levému obránci měl určitě co říct. Limberský v září boural s alkoholem v krvi, a následně předvedl při ligovém utkání nevhodné gesto, když napodoboval řízení auta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba řešil s Davidem Limberským interní pravidla národního výběru, která po hráčích vyžaduje

O kauze se pak hodně mluvilo, nechyběly emoce, třeba od trenéra národního týmu, který sice nepovolal plzeňského obránce na závěr evropské kvalifikace, při tehdejší nominační tiskovce ale reagoval na toto téma podrážděně. Teď už se situace zklidnila.

„Jsem přesvědčený, že po sportovní stránce David do nominace patří. Není důležité, jestli je koncentrovaný méně, nebo více. Je hráčem, který do mužstva patří a záleží jenom na něm, jestli v něm vydrží,“ nepochybuje Pavel Vrba o fotbalových kvalitách Davida Limberského.

Další mimosportovní problém by už ale asi těžko toleroval. Plzeňský hráč chyběl v reprezentaci jen krátce a kvůli věci nesouvisející s fotbalem, to Kamil Vacek se objevuje v národním týmu poprvé od roku 2011.

Za dlouhou pauzu mohl v tomhle případě pokles formy nadějného záložníka. Olomoucký odchovance se od angažmá v italském Chievu dlouho hledal.

Do fotbalové reprezentace se vrací David Limberský, po čtyřech letech i Kamil Vacek

Číst článek

„Než šel do zahraničí, tak podle mě už patřil do reprezentace. Tuším, že se v ní už i objevil. Teď se mu pouze vrací forma, kterou měl před nějakými pěti roky, kdy patřil k hráčům, se kterými trenéři reprezentace počítali,“ zdůvodňoval Vrba svoji volbu.

Osmadvacetiletému fotbalistovi se v Polsku daří, stejně tak i klubu, kam v létě zamířil.

„Gliwice jsou v polské lize největším překvapením podzimní části soutěže. Jak Kamil, tak hráči a trenér, co tam přišli, udělali z klubu fotbalovou baštu. V lize jsou Gliwice první a Kamil patří k nejlepším hráčům tamní ligy,“ doplnil reprezentační trenér, který zatím na přátelské zápasy se Srbskem a v Polsku povolal dvacet fotbalistů a další tři ještě donominuje.

Mirko Vasić, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme