Limberský se nepoučil a jeho gólová pantomima mu u soudu může uškodit

Dvakrát během uplynulého týdne kroutil plzeňský fotbalista David Limberský volantem a následně prchal. Poprvé před policisty, když předtím řídil auto v opilosti a havaroval na pražském Smíchově. Podruhé před novináři po zápase v Příbrami, kde oslavil vstřelený gól pantomimou, kterou předstíral právě řízení vozu.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský v souboji během zápasu s Lotyšskem

David Limberský v souboji během zápasu s Lotyšskem | Zdroj: Reuters

Kvůli tomu prvnímu bude muset k soudu a tím druhým si svou pozici při líčení rozhodně neulehčil.

„Samozřejmě mě mrzí, že jsem zklamal tolik lidí a je mi jasné, že jejich důvěru budu hodně dlouho získávat nazpátek.“

Přehrát

00:00 / 00:00

David Limberský se nepoučil a jeho gólová pantomima v utkání v Příbrami mu u soudu může uškodit

Svou páteční omluvu, při které působil jako hromádka neštěstí, David Limberský hned v neděli zmuchlal a zahodil do koše. Klub jeho motoristickou scénku, kterou slavil gól v Příbrami, zatím nekomentuje a za porušení smlouvy ho v tomhle případě další pokutou trestat nemůže.

Zato až dojde na soudní líčení a Limberský bude znovu projevovat lítost, jeho příbramská rozpustilost mu dost možná přitíží, protože soud ji při posuzování upřímnosti jeho omluv může vzít v potaz.

„Pokud by to nasvědčovalo tomu, že tím zlehčuje situaci, ke které došlo, tak mu to ku prospěchu svědčit nebude. Sám by měl vysvětlit, co tím gestem, které po vstřeleném gólu na hřišti udělal, myslel,“ říká Roman Lada, viceprezident české soudcovské unie.

Samozřejmě že tak jako účastníci velké korupční aféry českého fotbalu z minulého desetiletí tvrdili, že v hantýrce jejich odposlechnutých telefonátů slovo kapr znamenalo opravdu kapra a nikoli úplatek, může i Limberský svou řidičskou scénku z Příbrami u soudu vyložit různě.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš, Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme