Češi nastoupí ve čtvrtfinále proti Finsku v sestavě s Jágrem i Klepišem

Hokejová reprezentace znovu mění sestavu. Že do večerního čtvrtfinále mistrovství světa proti Finsku nastoupí lehce zraněný Jaromír Jágr, bylo už takřka jisté. Po dlouhé pauze se ale do sestavy možná trochu překvapivě vrací i Jakub Klepiš, který bude hrát v prvním útoku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Klepiš jako Jaromír Jágr, místo bujné hřívy měl na hlavě Voráčkovy spodky

Jakub Klepiš jako Jaromír Jágr, místo bujné hřívy měl na hlavě Voráčkovy spodky | Zdroj: ČTK

Třinecký útočník dostal pořádně naloženo ve druhém zápase s Lotyšskem a stoprocentně připraven je znovu až teď.

„Kuba se vrací do první lajny a do třetího útoku půjde na levé křídlo Vondrka. Druhá a čtvrtá lajna zůstává stejná,“ prozradil asistent trenéra Ondřej Weissmann s tím, že na pozici třináctého útočníka se posunul Tomáš Hertl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Změny v české sestavě pro čtvrtfinálový duel s Finy okomentoval asistent trenéra Ondřej Weissmann

Klepiš tedy půjde do prvního útoku k Voráčkovi a Sobotkovi, s Jágrem bude hrát Červenka a Novotný a Vondrka se posunul do třetí formace k Eratovi. S takovou sestavou a Ondřejem Pavelcem v brance, půjdou Češi večer na Finy.

„Především budeme muset najít recept na to, jak projít středním pásmem. Finové hrají velice dobře dozadu, navíc jim výborně chytá brankář,“ ví Ondřej Weissmann.

„Nesmíme ztrácet kotouče ve středním pásmu, aby nechodili do brejkových situací, které podporují i obránci. Kolikrát se stává, že jezdí čtyři na dva nebo čtyři na jednoho. Na to si musíme dát pozor. Musíme hrát jednoduchý a důrazný hokej,“ popisuje asistent kouče Vladimíra Růžičky, na co si musí český tým dát pozor.

Na minulém mistrovství světa prohráli Češi s Finskem v semifinále 0:3 jistě i z toho důvodu, že v brance stál i letos skvělý Peka Rinne. „Musíme před ním mít pořád hráče a z každé pozice střílet,“ dodal Ondřej Weissmann.

Čtvrtfinálový zápas mezi Českem a Finskem, který rozhodne o tom, jestli bude šampionát pro pořadatelskou zemi úspěšný, začne ve 20.15 a celý ho budeme vysílat živě na Radiožurnálu i prostřednictvím streamu Českém rozhlasu Sport na našem webu.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme