Hokejisté Chicaga přehráli Anaheim a vynutili si rozhodující zápas

Finále Východní konference NHL rozhodne poslední možný zápas. Hokejisté Chicaga porazili v šestém utkání Anaheim 5:2 a vyrovnali stav série na 3:3. Domácí Blackhawks odvrátili mečbol zejména díky druhé třetině, v níž v rozmezí 29. až 33. minuty zlomili bezbrankový stav třemi góly.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marián Hossa (81) střílí druhý gól Chicaga v šestém finálovém klání s Anaheimem

Marián Hossa (81) střílí druhý gól Chicaga v šestém finálovém klání s Anaheimem | Zdroj: ČTK

Skóre zápasu otevřel Saad, poté po krásné přihrávce Duncana přidal druhou trefu Marián Hossa a na 3:0 zvýšil po individuální akci Kane.

Anaheimu se podařilo překonat gólmana Crawforda poprvé až pět minut před koncem druhé třetiny zásluhou šikovné teče Maroona v přesilové hře. Ve 42. minutě navíc „Kačeři“ snížili na rozdíl jediného gólu, když se Stoner propálil střelou od modré čáry.

Domácí hráči si už ale vítězství vzít nenechali. Ve 47. minutě zvýšil na 4:2 útočník Shaw, který se prosadil ještě 49 vteřin před závěrečnou sirénou při power-play hostujícího Anaheimu.

V sestavě poraženého Anaheimu nastoupil Jiří Sekáč jako jediný český hráč v zápase.


Semifinále play off NHL:

Západní konference - 6. zápas:
Chicago - Anaheim 5:2 (0:0, 3:1, 2:1)
Branky: 57. a 60. Shaw, 29. Saad, 31. Hossa, 33. P. Kane - 35. Maroon, 42. Stoner. Střely na branku: 23:32. Diváci: 22.089. Hvězdy zápasu: 1. Keith, 2. P. Kane, 3. Saad (všichni Chicago). Stav série: 3:3.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme