Hokejisty Anaheimu dělí jediné vítězství od finále Stanley Cupu

Potřetí ve finálové sérii Západní konference NHL mezi Anaheimem a Chicagem nerozhodlo 60 minut řádné hrací doby, tentokrát se ale po rychlé brance v prodloužení radovali z výhry domácí Ducks, kteří vedou 3:2 na zápasy a v dalším utkání už mohou slavit postup.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matt Beleskey rozhodl zápas už po 45 vteřinách

Matt Beleskey rozhodl zápas už po 45 vteřinách | Zdroj: Reuters

Chicagu si v pátém zápase nepovedla první třetina. Domácí Anaheim vstřelil v šesté minutě 2 branky během 32 sekund a Sami Vatanen zvyšoval po 14 minutách hry střelou od modré čáry už na 3:0.

Prostřední část hry ale orámovaly dvě trefy Blackhawks. Gólman Andersen neměl čisté svědomí, když mu po minutě propadla střela Teravainena a třicet sekund před koncem pustil i zakončení Seabrooka.

5 minut před koncem sice Maroon zvýšil na 4:2, pak ale přišel tlak Chicaga a chvíle Jonathana Toewse. 27letý centr nejdřív snížil tvrdou ranou a 38 sekund před koncem šťastně srovnal střelou z nulového úhlu na 4:4.

Třetí prodloužení v sérii tentokrát trvalo pouhých 45 sekund. Pak po přečíslení dvou proti jednomu nejdřív zakončoval Kesler, k dorážce se jako první dostal Matt Beleskey a svým sedmým gólem v letošním play off rozhodl.

Po vítězství 5:4 v prodloužení vedou Ducks v sérii 3:2. Češi v dresu vítězů Tomáš Fleischmann a Jiří Sekáč strávili na ledě 10 respektive 11 minut a do střeleckých statistik se nezapsali.

Semifinále play off NHL:
Západní konference - 5. zápas:
Anaheim - Chicago 5:4 v prodl. (3:0, 0:2, 1:2 - 1:0)
Branky: 6. Fowler, 6. Kesler, 15. Vatanen, 55. Maroon, 61. Beleskey - 59. a 60. Toews, 22. Teräväinen, 40. Seabrook. Střely na branku: 28:28. Diváci: 17.286. Hvězdy utkání: 1. Kesler, 2. Vatanen (oba Anaheim), 3. Teräväinen (Chicago). Stav série: 3:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme