Slovákům se vzdaluje čtvrtfinále. Musíme pořád věřit, burcuje gólman Laco

Hokejistům Slovenska uniká vysněný postup do čtvrtfinále mistrovství světa a s ním i jistota účasti na příštích olympijských hrách. Po porážce s Finskem mají Slováci dva zápasy před koncem ostravské skupiny tříbodovou ztrátu na Bělorusko. Svěřencům kouče Vladimíra Vůjtka teď navíc v cestě stojí dvě těžké váhy - úřadující mistři světa z Ruska a lídr tabulky ze Spojených států.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Proti Finům se Slováci gólově neprosadili ani jednou, naopak sami třikrát inkasovali

Proti Finům se Slováci gólově neprosadili ani jednou, naopak sami třikrát inkasovali | Zdroj: ČTK

„Je zapotřebí najít síly, už je nemáme na co šetřit. Není na co čekat,“ uvědomuje si obránce Dominik Graňák. „Musíme dávat puky na beky a tlačit se před bránu, hru zjednodušit,“ dodává útočník Milan Bartovič.

Slovákům může čistě teoreticky stačit k postupu do vyřazovacích bojů postupu jediná výhra. Jenže Bělorusové hrají v posledním kole s Norskem, kterému už o nic nejde, proto budou muset nejspíš svěřenci Vladimíra Vůjtka vyhrát oba zápasy nad hokejovými giganty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se slovenskými hokejisty i jejich trenérem Vladimírem Vůjtkem mluvil o šancích na postup ze skupiny MS reportér Radim Sajbot

„Bude to těžké, ale pokusíme se něco uhrát. Musíme se dostat do vedení, gólů padá strašně málo. Chybí nám body s Norskem a jeden proti Dánsku,“ připomněl zkušený kouč ztráty svých svěřenců.

Slováci se ještě nenachází ve fázi klinické smrti, ovšem jejich situace je kritická. „Musíme věřit a bojovat do poslední minuty. Až potom budeme počítat,“ podotkl brankář Ján Laco.

Slováci se určitě budou moci v obou duelech spolehnout na podporu svých fanoušků, kteří zatím vždy vyprodali ostravskou ČEZ Arénu.

Finsko vyhrálo nad Slovenskem, Lotyšsko v prodloužení nad Rakouskem

Číst článek

Jenže i někteří z nich si velmi dobře uvědomují, že postup ve svých rukou už Slováci nemají. „Myslím si, že to bude problém. Nedokážeme dát gól a nedaří se nám využívat přesilovky. Nevěřím, že to ve dvou zápasech s těžkými soupeři zlomíme a postoupíme,“ řekl fanoušek Zdeněk z Prešova.

„Postup se mi zdá víc a víc nereálný. Je to naše zbožné přání, v mém srdci to vidím na sto procent, v realitě padesát na padesát,“ dodává Dušan z Bratislavy.

První zápas o všechno čeká Slováky dnes večer. Proti Rusku navíc dostane poprvé na šampionátu příležitost v brance Július Hudáček, který zatím vždy jen kryl zádě skvěle chytajícímu Jánu Lacovi.

Jak si Slováci v těžké zkoušce povedou, můžete od 20:15 poslouchat na streamu Český rozhlas Sport na našem webu nebo v mobilní aplikaci iRadio.

Radim Sajbot, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme