TI: Policie by neměla reagovat na výzvu ODS k prošetření nákupu Gripenů

Policie by na výzvu ODS k prošetření možné korupce při pronájmu stíhacích letadel typu Gripen neměla reagovat. V pořadu 20 minut Radiožurnálu to řekl předseda správní rady Transparency International Václav Láska.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nadzvukový letoun JAS-39 Gripen

Nadzvukový letoun JAS-39 Gripen | Foto: Ministerstvo obrany ČR

"Policie se nikdy nesmí nechat řídit jakýmikoliv politiky. Buďto odvedla svoji práci dobře, kvalitně a přesto nedospěla k závěru a není co měnit. Nebo ji odvedla špatně a pak je na policii samotné a na rozhodujících státních zástupcích, aby to napravili a to šetření proběhlo řádně. Ne na žádnou výzvu, žádného politika," řekl Láska Radiožurnálu.

Předseda občanských demokratů Mirek Topolánek vyzývá ministra vnitra Martina Pecinu, aby podnikl kroky k co nejrychlejšímu prošetření dodávek Gripenů do Česka. Podle šéfa ODS kauza Gripenů poškozuje obraz Česka v zahraničí.

Martin Veselovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme